Elevhälsan - Gunilla Carlsson Kendall Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Föreläsare > Gunilla Carlsson Kendall

Gunilla Carlsson Kendall


Psykolog - Handledning och utbildning för psykologer och personalgrupper inom skolan och förskolan.

Gunilla Carlsson Kendall är leg.psykolog och arbetar med handledning och utbildning för psykologer och pedagoger samt med utredningar av barn och ungdomar med olika typer av svårigheter.
Gunilla driver företaget Provivus www.provivus.se tillsammans med psykolog David Edfelt, vars främsta verksamhet är utbildning och föreläsningar till personalgrupper inom skolan och förskolan. Kurserna VIS-verksamt i skolan, samt VIF-verksamt i förskolan är processutbildningar där där hela personalgruppen kan delta. De ges som uppdragsutbildningar.

 En grundidé är att den kunskap som finns inom neuropsykologin om vilka funktioner som påverkas vid svårigheter av neuropsykiatrisk typ är användbar i den pedagogiska vardagen. Förståelsen för den underliggande problematiken gör det lättare att hitta verksamma strategier i vardagen.

Gunilla är författare till böckerna: ”Elever med neuropsykiatriska svårigheter – vad gör vi och varför? Studentlitteratur, ”Att förstå och arbeta med ADHD” samt ”Elever med svag teoretisk begåvning” Natur och Kultur och ”Snubbeltråden” för barn med ADHD.

Gunilla har varit verksam som psykolog i 25 år och har arbetat både inom skola/förskola och med utredningar av barns svårigheter bland annat på Karolinska sjukhuset Huddinge, i ett barnneurologiskt utredningsteam. Hon sitter i styrelsen för Sveriges Neuropsykologers Förening. 

Gunilla är också en av experterna på elevhälsan.se. där hon svarar på frågor från medlemmar. 

Läs mer på elevhälsan.se och läs svaren frågorna Mer information  

Boka handledning/utbildning

www.provivus.se 


Ämnen

skola  förskola  handledning  utbildning  utveckling  

Kontaktperson

Gunilla Carlsson Kendall

Telefon

Tel: 070 – 795 41 04

Kontakta via epost Webbsida  
annonser

Föreläsare

Ämnen

särskilt stöd  skola  konsultation  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se