Elevhälsan - Tomas Lönn Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Föreläsare > Tomas Lönn

Tomas Lönn


Mentalt stark™ – En föreläsning om att bygga psykologisk motståndskraft

” Vår största ära är inte att aldrig falla utan att resa oss upp var gång vi faller”
-Konfucius


Psykologisk motståndskraft handlar om förmågan att studsa tillbaka när du har skäl nog att ge upp, att få kraft att kämpa vidare trots livets motgångar. Genom att bygga upp din mentala styrka blir du bättre rustad för livets svängningar. Du kan själv välja ditt förhållningssätt till livet. För lika viktigt som det är att gå till ett gym eller sätta på sig joggingskorna för att öka den fysiska hälsan, är det att bygga upp sin psykologiska motståndskraft. Den här föreläsningen innehåller praktiska tips för hur du kan öka din psykologiska motståndskraft, oavsett hur du mår idag. Om du regelbundet tar hand om din mentala hälsa på ett förebyggande vis, kan du effektivt förebygga långvariga psykiska besvär längre fram i livet. Konstigare än så är det inte.

Om föreläsningen

Det här är en föreläsning som ökar din medvetenhet om vad psykologisk motståndskraft är, vad som bygger upp den, vad som kan rasera den samt hur dina medvetna och omedvetna strategier ser ut för att hantera livets motgångar och kriser.

Föreläsningen fokuserar även på att lära dig nya och effektiva metoder och tekniker vilka syftar till att förhöja din generella nivå av psykologisk motståndskraft. Genom att addera dessa verktyg till din verktygslåda står du bättre rustad då livet utsätter dig för prövningar nästa gång.

Innehåll

Föreläsningen ger dig som individ verktyg att:

  • Förstå de grundläggande faktorerna som gör dig mentalt stark
  • Se klart på vilka faktorer och situationer som påverkar din psykologiska motståndskraft negativt
  • Använda negativa känslor som bränsle till att ta dig framåt i livet
  • Oskadliggöra dina tankefällor
  • Öka din optimism
  • Finna en tydligare värderad riktning i livet
  • Öka mängden sociala interaktioner

Om föredragshållaren

Tomas Lönn är Hälso & Sjukvårdskurator inom primärvården med specialistkompetens inom mental friskvård och positiv psykologi. Tomas är även MHFA instruktör (Första hjälpen vid psykisk ohälsa) genom karolinska Institutet i Stockholm.

Utbildningsmässigt har Tomas en psykoterapiexamen inom Existentiell psykoterapi, en grundläggande psykoterapiutbildning i KBT samt en akademisk examen i psykologisk coachning och positiv psykologi.

Tomas är författare till böckerna Mentalt Stark, Carpe Vitam och Carpe Diem samt är en mycket uppskattad föreläsare med över 1000 föreläsningar i sitt bagage.

Boka din föreläsning/utbildning

Baserat på aktuell forskning har vi utvecklat ett unikt koncept för mental friskvård vilket syftar till att hjälpa användaren att bygga sin mentala styrka.

Genom att fokusera på att utveckla de skyddande mekanismer som hjälper oss att studsa tillbaka snabbare och starkare efter motgång så menar vi på Resistant Minds att du kan öka din psykologiska motståndskraft avsevärt och att detta kan förebygga psykisk ohälsa på samma sätt som kroppslig friskvård förebygger somatiska sjukdomar.

Genom våra olika föreläsningar, workshops och handledningsprogram kan du förkovra dig i mental friskvårds metodik i syfte att hjälpa dig själv eller andra att bli mentalt starkare.

Precis som för kroppsliga ohälsa så förhindras bäst psykisk ohälsa genom preventivt arbete och inte genom att bara behandla de som redan blivit sjuka.Mer information  

Boka din föreläsning/utbildning

Genom våra olika föreläsningar, workshops och handledningsprogram kan du förkovra dig i mental friskvårds metodik i syfte att hjälpa dig själv eller andra att bli mentalt starkare.


Ämnen

Psykisk hälsa  Psykologisk motståndskraft  

Kontaktperson

Tomas Lönn

Telefon

0705-333119

Kontakta via epost Webbsida  
annonser

Föreläsare

Ämnen

utveckling  MLA  hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se