Elevhälsan - Reviderad blankett för Särskild bedömning i förskoleklass Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Experten svarar

Reviderad blankett för Särskild bedömning i förskoleklass

Fråga:

Hej,
jag har i dialog med flera speciallärare och specialpedagoger reviderat och förbättrat blanketten för särskild bedömning i förskoleklass, som publicerade här på Elevhälsan den 2019-09-30. Blanketten går nu igenom samtliga indikationer som Skolverket lyfter fram i samband med kartläggningsmaterialet ”Hitta språket” och ”Hitta matematiken”.


Svar:

I blanketten anges indikationerna nu på ett framåtsyftande sätt dvs. betonar vilka förmågor vi pedagoger behöver fokusera på att utveckla hos eleven. Istället för att det t.ex. står ”Eleven berättar inte ännu sammanhängande, utan använder endast enstaka ord.” står det i blanketten Eleven är i behov av extra stöd för att utveckla förmågan att kunna berätta sammanhängande, med mer än enstaka ord.

Efter alla indikationer finns en ruta i blanketten där vi analyserar och sammanfattar elevens behov av stödinsatser. Även en ruta för utvärdering finns så att vi synliggör resultatet av våra insatser samt för att på ett enkelt sätt ska kunna överföra informationen till mottagande lärare.

Blanketten som publicerades här 2019-09-30 är nu utbytt. Du hittar även den reviderade blanketten r.


Soliga hälsningar
Gudrun Löwendahl Björkman


Publicerat: 2019-11-06 09:15

Artikeln har visats: 6287 gånger
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande arbete  sömn  hjärnan i skolan  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se