Elevhälsan - Bestraffningar/konsekvenser inom skolan Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Experten svarar

Bestraffningar/konsekvenser inom skolan

Fråga:

Hej!
Jag funderar på detta med bestraffning/konsekvenser inom skolan. Jag anser att om en elev måste skriva "Jag ska inte svära" varje gång den svurit en bestraffning. Men läraren anser att det är en konsekvens av ett handlande. jag är inte villig att hålla med. Det har även hänt att elever fått gula kort vid dåligt beteende och efter två gula kort får man rött kort och då prata med rektor. Elever har även blivit avstängda från av vistas på vissa platser på skolgården i tex 1 vecka pga av att de gjort något som inte ät tillåtet. Detta har skapat problem då de inte kunnat vara med sina vänner på raster pga att de inte får vara på vissa ställen på skolgården. Hur tänker ni på detta?


Svar:

Jag anser inte att dessa typer av bestraffningar eller konsekvenser ska förekomma i skolan över huvud taget. De är inte direkt reglerade i lag, men jag anser de vara kränkande mot eleven i allra högsta grad. Det är dessutom meningslösa konsekvenser, då de inte heller uppfyller sitt syfte.
Att dessa metoder används säger mig att skolans stödfunktioner för lärarna; elevhälsan och en fungerande skolledning, inte är i funktion.
Jag vet inte om du är personal eller förälder på den aktuella skolan, men jag föreslår hur som helst att du samtalar med rektor om detta.


Hälsningar

Johan


Publicerat: 2016-10-31 16:43

Artikeln har visats: 7212 gånger
annonser

Föreläsare

Ämnen

Psykologisk motståndskraft  Psykisk hälsa  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se