Elevhälsan - Sexolog: Katerina Sparr Holinkova Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Sexolog: Katerina Sparr Holinkova

Jag heter Katerina Sparr Holinkova och jag är elevhälsans sexolog. Jag är utbildad socionom sedan 2012 och är en uppsats från en master i sexologi.

Jag jobbar som skolkurator och socialpedagog på en skola i Eskilstuna samt har en enskild firma vid sidan av som sexolog.
Jag brinner för att den svenska sex-och samlevnadsundervisningen ska hålla en hög standard, att det ska bli ett ämne som inte bara hamnar under NO-lektionerna och att skolan ska ha rätt verktyg för detta i bemötandet av ungdomar. Skolan ska arbeta hälsofrämjande och förebyggande och genom att lyfta sexualitet som en hälsoaspekt tror jag vi kommer se många fördelar.
Jag är också en stor förespråkare av att sex-och samlevnadsundervisning ska vara ämnesintegrerat och jag hjälper gärna dig som jobbar inom skolan att förankra det.
Mitt främsta fokus är just barn och ungdomar då det är så viktigt att man redan från tidiga år lär sig om sin kropp, får kunskap om idenitet men också jobba med integritet. Skolan har ett ansvar att motverka skadliga könsnormer, och genom att undervisa ämnesintegrerat tror jag att det målet går att nå.
Till mig kan du skriva om du har frågor som handlar om sexualitet kopplat till skolan. Hur ska vi undervisa om dessa frågor, vart kan ungdomar vända sig, och hur kan du som vuxen tänka i mötet med eleverna? Jag delar gärna med mig av tips för hur du kan integrera sex- och samlevnad i din ordinarie undervisning med enkla metoder men jag finns också tillgänglig för att hyras in som föreläsare om så önskas.

Katerina.holinkova@gmail.com

Instagram: sexologkattaSenaste besvarade frågorna

Dela med sig av privata erfarenheter till eleverna

Kill och tjejgrupper under sex-och samlevnadsundervisning

Alla frågor och svar
Du måste logga in för att kunna fylla i formuläret. Är du ej registrerad redan kan du registrera dig här.
annonser

Föreläsare

Ämnen

hälsofrämjande och förebyggande  tillgängliga lärmiljöer  konsultation  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se