Elevhälsan - Våra medlemsvillkor Kom ihåg?
Ej medlem? Registrera dig!


Om elevhälsan > Våra medlemsvillkor

Våra medlemsvillkor

Genom att bli medlem på elevhälsan.se godkänner du våra medlemsvillkor. Medlemsvillkoren är som följer: 

Det du skriver får inte: 

 • vara hotfullt, obscent eller av stötande karaktär
 • innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha ett rasistiskt, sexistiskt innehåll
 • innehålla hets mot någon p.g.a. sexuell läggning
 • innehålla straffbar våldsskildring eller barnpornografi
 • kränka andra personer eller utpeka dem som brottsliga
 • innebära att du bryter en tystnadsplikt
 • innefatta spridning av datavirus
 • strida mot upphovsrätten
 • innehålla uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet

Tänk på att:

 • du är personligen ansvarig för det du skriver och lägger upp på sajten
 • det du lägger ut på nätet är där för evigt och kan spridas utan din kontroll
 • din nätidentitet (ditt IP-nummer) loggas och sparas för att du ska kunna spåras vid överträdelser av reglerna eller vid en eventuell polisanmälan


Kommersiella inlägg är inte tillåtet
Det är inte tillåtet med reklam eller värvningar i forum eller kommentarer (eller på andra platser) utan att först ha fått redaktionens uttryckliga godkännande för detta. Reklam om produkter / tjänster som konkurrerar med våra tjänster / produkter är inte heller tillåtet. Vidare är det inte tillåtet med inlägg där den som postat inlägget, eller närstående, kan tänkas ha någon som helst ekonomisk vinning av budskapet nu eller i framtiden. Upprepade rekommendationer av produkter / tjänst från samma / olika medlemmar kommer att ses som kommersiella även om ingen tydlig koppling finns. Det är alltid redaktionen som har sista ordet i dessa diskussioner.

Skulle du som företagare vilja komma i kontakt med alla medlemmar så kan du annonsera. Är du skribent och söker personer för intervjuer? Då kan du lägga upp en efterlysning hos oss. Hör av dig till redaktionen så kan vi säkert diskutera fram en bra lösning.

Troll och andra fåntrattar
Medlemmar som postar kommentarer och foruminlägg i uppenbart syfte att larva sig, förstöra och provocera fram reaktioner kallas för troll. Lika lite som vi accepterar personliga kränkningar och reklam i våra forum så accepterar vi heller inte troll. Trollens huvudsakliga syfte är att provocera fram reaktion, inte att diskutera och komma framåt. Så när du ser ett inlägg som varken leder diskussionen framåt eller har med ämnet att göra ska du

1. anmäla det till admin/redaktionen så att inlägget/kommentaren kan tas bort

2. låta bli att svara (dvs "mata inte trollen") alternativt skriva något i stil med "trollvarning" så folk inte leds att bli upprepade och svara.

Massutskick
Det är naturligtvis inte tillåtet med massutskick till våra medlemmar.

Anonyma medlemmar
Om du väljer att använda uppenbart påhittade personuppgifter (namn och förnamn), så kan vi på redaktionen välja att radera denna profil, utan att meddela det. Anledningen är naturligtvis att på elevhälsan.se är vuxna människor i våra yrkesroller och uppför oss mot varandra i den andan. Att använda påhittade namn är bara dåligt i ett sådant sammanhang.

Språk och personangrepp
Använd ett rimligt språk. Angrepp på en person, dennes etniska tillhörighet, sexuella läggning eller religion är naturligtvis inte tillåtet. Angrip heller inte en annan persons förmåga eller språk.

Du som tycker att du blivit utsatt för personangrepp eller annat påhopp ska genast höra av dig till oss på redaktionen. Vi tolerar inte att nån beter sig dåligt och prioriterar därför såna ärenden.

Vi registrerar ip-nummer och sessionsdata på allt som sker här på sajten, och vi drar oss inte för att använda denna information om det förekommer anonyma personangrepp eller andra oegentligheter.

Respektera andras åsikter
Ibland har andra medlemmar helt andra åsikter, det måste du acceptera.

Var beredd att ta kritik
Om du skriver ett inlägg eller en kommentar, så måste du vara beredd på att få kritik. Kritik kan svida och du måste vara beredd på det. Men detta gäller bara så länge kritiken följer dessa regler.

Redaktionen kan radera inlägg och kommentarer utan att meddela detta
Inlägg och kommentarer som inte följer dessa enkla regler kan raderas utan vidare kommentar från redaktionen. Vi har dock som ambition att alltid kontakta personen i fråga och meddela denna om att inlägget brutit mot reglerna och därför tas bort.

annonser

Föreläsare

Ämnen

vårdgivare  MLA  medicinska insatser  
Hitta fler föreläsare här

Elevhälsan.se

Kontakta oss
Tipsa oss om material
Följ oss på Facebook


Vår huvudsponsor

Prorenata är huvudsponsor för elevhälsan.se