Studiestrategier för högstadiet

Webbinariet genomförs digitalt onsdag 25 september 2024 klockan 15:30-17:00 och avslutas med en frågestund. 

Genom att erbjuda alla en rik verktygslåda med studiestrategier, ger vi elever ökade möjligheter att nå god måluppfyllelse. Att kunna välja lämpliga strategier för olika uppgifter, navigera och hitta vägar att utvecklas är avgörande. För eleverna handlar det om att ta kommandot över sitt eget lärande. 

Föreläsningen presenterar en rad praktiska verktyg, stödstrukturer och mallar som lärare kan använda i klassrummet för att hjälpa eleverna att utveckla studiestrategier. Teori och praktik varvas och ett stort fokus läggs på hur:et.

Föreläsningen utgår från Dianas bok Studiestrategier i högstadiet – för undervisning och lärande.

Målgrupp
Specialpedagoger, speciallärare, lärare, elevhälsopersonal och skolledare i grundskolan.

Kostnad
Kostnaden för att delta i webbinariet är 650 kr ex moms per deltagare. I kostnaden ingår stödmallar. Dessa får endast användas för privat bruk, för dig och dina elever.

Om föreläsaren
Diana Storvik, är specialpedagog med erfarenhet från både gymnasiet och grundskolan. Diana driver även den populära bloggen “Specialpedagog på gymnasiet” och är författare till böckerna Studiestrategier i högstadiet och Studiestrategier i gymnasiet.

Innehåll
För att ge eleverna likvärdiga möjligheter till goda studieresultat, välmående och en bra start i gymnasiet behöver vi rusta dem med en rik verktygslåda fylld av studiestrategier. För eleverna handlar det om möjligheten att ta kommandot över sitt eget lärande, kunna välja lämpliga strategier inför olika uppgifter och utmaningar, navigera och hitta vägar att utvecklas. Under webbinariet varvas teori och praktik och fokus är på “Hur-et”.

Webbinariet tar upp:

  • Varför bör vi arbeta med studiestrategier?
  • Hur kan vi arbeta med studiestrategier?
  • Vilka studiestrategier behöver elever?
  • Hur kan vi kollegialt arbeta med studiestrategier?

Anmälan och frågor
Är ni flera från samma enhet eller skola, begär in offert för flera deltagare. Rabatt ges vid anmälan av fyra deltagare eller fler. Vill du anmäla en eller två kollegor på samma gång, fyll i E-postadress extra deltagare.

Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

650 kr/person ex moms

Webbinariet genomförs digitalt onsdag 25 september 2024 klockan 15:30-17:00 och avslutas med en frågestund.  Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

Fakturauppgifter

Extra deltagare

Deltagare
E-post
 

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.