Att skjuta upp ungas alkoholdebut med hjälp av resistensträning

Delta på Prata om Alkohols och Elevhälsans populära webbinarium.

Den 7 november anordnar Prata om Alkohol ett webbinarium där beroendeprofessor Fred Nyberg berättar om nyttan av att skjuta upp alkoholdebuten hos unga samt varför det är så viktigt.

Under webbinariet får man veta mer om riskgrupper, riskbeteenden och riskfaktorer bland ungdomar. Fred Nyberg beskriver även mekanismer och drivkrafter bakom beroende så som t ex grupptryck, belöningssystemet, personlighet, genetik, miljöfaktorer mm.

För att unga ska kunna skjuta upp alkoholdebuten och/eller minimera riskerna kring alkohol är det viktigt att inte tabubelägga diskussioner om alkohol. De ska ges möjlighet att träna aktivt på motargument genom resistensträning. Fred Nyberg delar även med sig av den senaste forskningen i ämnet.

I slutet av webbinariet kommer man att kunna ställa frågor till Fred Nyberg om beroende samt till Anna Nygren kring praktisk resistensträning i skolan.

Medverkande
– Fred Nyberg, professor e.m. i biologisk beroendeforskning och verksam vid Uppsala universitets forum för forskning om läkemedels- och drogberoende (U-FOLD)
– Anna Nygren, speciallärare och elevhälsoexpert på Prata om Alkohol.
– Moderator, Johannes Innala Elevhälsan.se

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Avsändare
Webbinariet arrangeras av “Prata om alkohol och är kostnadsfritt”. Prata Om Alkohol startades 2006 och metoden bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att lära ungdomar att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol. – www.prataomalkohol.se

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt måndagen den 7 november klockan 15:00-15:45. Efter dragningen kommer det att finnas tid för frågestund via chatt. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega. Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.