Allbry – Kostnadsfritt webbinarium om Elevhälsans roll i att förebygga gängkriminellt våld och dess samverkan med socialtjänsten
I webinariet kommer vi att lyssna på ett samtal mellan Cem Celepli Atci, grundare av Allbry, Botrus Botrus, digifysisk skolkurator på Allbry och Angelica Kulbay, förebyggande socialsekreterare socialtjänsten Haninge.
Till materialetAllbry – Kostnadsfritt webbinarium om att lyckas med det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet
Hur lyckas vi med det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet i rådande besparingstider? Vilka mandat har skolan själva att styra sina tillvägagångssätt i arbetet med elevernas hälsa? Vad önskar eleverna från skolan? I detta webinar tar vi hjälp av Allbry för inspiration till nya arbetssätt som underlättar elevhälsans och skolledningens arbete med elevernas behov i centrum.
Till materialet78% av gymnasieeleverna önskar digital kontakt med elevhälsan
Den psykiska ohälsan bland barn och unga är oroande hög och skoltrivseln blir allt lägre. Elevhälsan har ett stort ansvar.
Med moderna metoder skapar vi förutsättningar för ett fungerande och hållbart elevhälsoarbete – för alla barn och ungas rätt att må bra.
Visste du att 78% av gymnasieeleverna önskar digitala kontaktvägar till elevhälsan? Allbry lyssnar på eleverna, det var faktiskt så vi kom till.
Till materialetMöjliggör systematiskt kvalitetsarbete
Förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan
Förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan.
Med Allbry kan man arbeta både fysiskt och digitalt – med ett enkelt knapptryck i Allbry kan eleverna boka in sin tid med kurator, SYV eller annan elevhälsopersonal, chatta och ta ett videosamtal där det passar eleven och kuratorn.
Till materialetHur kan digitala hjälpmedel komplettera elevhälsans arbete i dagens digitaliserade samhälle?
Webbinariet tar vi upp några orsaker till varför elevers skärmtid kan bidra till den negativa utveckling som vi ser. Det ges konkreta tips på hur elevhälsan kan arbeta aktivt i skolan och hur elevhälsans arbete kan dra fördel av digitala hjälpmedel för att stärka barns mående och skolgång.
Till materialetLär ut om virus och vacciner
Syftet med denna studievägledning är att tillhandahålla ett material som gör det lättare för Elevhälsan att förklara för barnen som erbjuds vaccination mot HPV vad vaccin är och vad som händer i kroppen vid vaccination.
Målet med utbildningstillfället är att undervisa elever i femte klass att med hjälp av Minecraft: Education Edition utforska vetenskapen bakom immunsystemet och hur vacciner hjälper till att förebygga sjukdomar, såsom de som orsakas av humant papillomvirus (HPV).
Till materialetAV1 – Barnets ögon, öron och röst i klassrummet
AV1 placeras i klassrummet och eleven deltar från annan plats via surfplatta eller mobil. AV1 är utrustad med inbyggd kamera, mikrofon och högtalare som gör att eleven kan se, höra och prata med sin omgivning. Med hjälp av en app kan eleven vrida på roboten, interagera med klassen och delta i undervisningen ungefär som om hen vore där fysiskt
Till materialetVerktyg för elevhälsan – Generation Pep
Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. På den här sidan har vi samlat material som kan stötta och underlätta elevhälsans arbete med hälsosamma levnadsvanor.
Till materialetSkolsköterskans viktiga roll i en samlad kraft mot cancer – ny webbkurs
Webbutbildningen Barn och cancer-skolsköterskans roll vänder sig främst till skolsköterskor men vissa delar kan även passa andra roller i elevhälsoteamet.
Till materialetJOBBAFRISK NPF
Jobbafrisk-NPF är en ny sajt för dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) som funderar på arbete eller studier. Webbplatsen riktar sig också till dig som arbetar med personer med NPF inför studie- och yrkesvägledning, eller är vårdnadshavare.
Till materialetJOBBAFRISK
Jobbafrisk.se vänder sig till den som ska välja utbildning eller yrke och letar efter information om hur du kan få ett hållbart arbetsliv. Här finns information om yrken, hälsorisker och hur man kan skydda sig för att hålla sig frisk under hela arbetslivet.
Till materialet