Blogg

En samlingsplats på nätet för barn och ungas livsstilsfrågor, skulle det kunna vara något?

21 augusti, 2014

Ja, nu finns den i alla fall ute. Idag lanserades Ung Livsstil, en digital plattform med kunskap om och verktyg för hållbar livsstil för barn och unga.

Här finns fakta, filmer tips och mycket mer om sånt som påverkar hur man mår och hur man presterar. Man kan lära sig om hur sömnbrist hör ihop med depression och övervikt, hur överdriven medieanvändning hänger ihop med koncentrationssvårigheter och sömnproblem, varför hjärnan behöver frukost för att jobba bra i skolan och mycket annat.

Barn och unga kan få kunskap om hur livsstilen hänger ihop med hälsa och prestation vilket kan hjälpa dem att göra bra val gällande levnadsvanor. De får tips och verktyg för att bland annat kunna somna, släppa taget om mobil och dator samt hur man kan komma igång och röra på sig.

Föräldrar kan få tips och råd om hur man sätter upp goda rutiner i hemmet för sömn och medievanor samt få kunskap att basera sina argument på när diskussionerna går heta i hemmet om till exempel skärmtid.

Skolor får tips om hur man kan jobba med det pedagogiska materialet Ung Livsstilskunskap. Ett utbildningsmaterial för undervisning i livsstilsfrågor för barn från förskoleklass ända upp till gymnasiet. Här finns bildspel om sömn, stress, medieanvändning, kost, motion och hjärnan. Till dem finns manus och handledningar. Här finns också information för hemmen om hur de kan hjälpa till genom att skicka sina barn till skolan efter en god natts sömn, efter att de har ätit frukost och fått tillräckligt med rörelse.

Besök www.unglivsstil.se redan idag för att se hur ni kan ha nytta av den nya plattformen. Vill ni veta mer om hur man får tillgång till det pedagogiska materialet eller få en offert mejla anna@unglivsstil.se eller ring 0708-208 999 så kan även era elever komma igång med livsstilsarbetet mot god hälsa och optimal prestation.