Aktuellt Elevhälsoveckan 2023

Nominera ”Årets Elvevhälsoförbättrare 2022”

21 juni, 2022

Är du en person eller vill du tipsa om en person eller enhet som arbetar med elevhälsa? Har detta arbete även förbättrat, inspirerat och gjort skillnad för elevhälsan?

Elevhälsan har som sagt lanserat ”Elevhälsoveckan” som kommer att genomföras vecka 39. Under våren och fram till vecka 39 kommer vi att pusha och stärka själva veckan genom att publicera artiklar, lyfta fram goda exempel och forskning.

Vi har även instiftat ”Årets Elvevhälsoförbättrare” som är en utmärkelse som har för avsikt att stärka elevhälsan genom att visa på goda exempel. Exempel som inspirerat och gör skillnad. Vinnaren erhåller ett stipendium på 10 000 kr i kompetenshöjande syfte.

Årets Elevhälsoförbättrare är en utmärkelse som syftar till att stärka elevhälsan genom att visa på goda exempel som inspirerat och gör skillnad. Den nominerade personen eller enheten ska verka inom elevhälsan på ett sådant vis att det har lett till en märkbar förbättring av elevhälsans arbete. Det kan till exempel vara en person som är nyskapande i sitt sätt att nå ut till elever och personal, det kan vara en person som skapar nya förutsättningar för elevhälsan att verka eller en person som är en inspiratör utöver det vanliga. Helt enkelt en person som sprider elevhälsa i sitt arbete och gör det på ett föredömligt sätt.

Gå till nomineringssidan!

Kort om veckan

Under själva veckan kommer vi erbjuda att ett antal kostnadsfria webbinarier tillsammans med Elevhälsans experter och andra samarbetspartners.

Läs mer om veckan här!

Vi vill med veckan:

  • Lyfta fram och inspirera alla eldsjälar ute i skolans värld som arbetar med att främja ungas välmående genom att instifta ett nytt pris/stipendium
  • Visa att elevhälsa är hela skolans ansvar
  • Att investera i en god elevhälsa ska vara ett självklart val för alla skolor, huvudmän och kommuner
  • Inspirera till ett övergripande, strukturerat och kontinuerligt arbete där hela skolan arbetar tillsammans
  • Varje år genomföra en undersökning för att ge en bild av elevhälsoläget och visa vilka förutsättningar och brister som finns

Våra Samarbetspartners