Blogg

Presentation

22 april, 2013

Jag heter Anna Nygren och är elevhälsans expert på sömn- och stressfrågor. Jag bor på en liten gård öster om Uppsala och har en deltidstjänst som sömn- och stresshanterare på en gymnasieskola i Uppsala. Resterande tid åker jag runt i Sverige och föreläser på skolor och inom vård och omsorg runt om i Sverige, både för elever, personal och vårdnadshavare. Jag utbildar också personal inom skola, vård och omsorg i hur man kan jobba med sömn- och stressproblematik hos eleverna.

Efter att ha jobbat både som grund- och gymnasielärare och sett hur eleverna blev mer och mer ofokuserade och trötta utbildade jag mig inom sömn och stress. Den senaste i raden av kurser och utbildningar är ”Hjärna och beteende” som jag läst vid Uppsala Universitet. Jag förenar min pedagogiska utbildning, min utbildning inom sömn och stress och min erfarenhet av att jobba med ungdomar, både inom skolan och tidigare inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Sedan 2007 har jag jobbat med sömn- och stressproblematik hos unga och 2011 utkom min första bok i ämnet.

Utbildningar: På hemsidan kan du läsa mer om de utbildningar som Anna ger via sitt företag Frija. De kurser som ges är: Grundkurs, en genomgång av nervsystemet, sömn, ständig uppkoppling, hjärnan mm. Sömnskola, ett konkret verktyg för att jobba med elevers sömn – och stressproblematik. Djupavslappning, en metod för att hjälpa elever och/eller kollegor att hantera stress och sömn.

Föreläsningar: På hemsidan finns mer information om föreläsningarna.

Mejla en förfrågan till info@frija.se för tider och priser.

Kontakt: anna@frija.se telefon: 0705-200766 Hemsida: www.frija.se

Lästips: Så funkar det! -sömn, stress och lite annat