Blogg

Vår stressade skola

22 augusti, 2016

 

Genom att utveckla ett systematisk förebyggande och hälsofrämjande arbete där elevhälsans personal och lärarna samarbetar i klassrummet kan man få både kontinuitet och repetition. Att låta matteläraren och skolsköterskan, historieläraren och kuratorn eller bildläraren och specialpedagogen regelbundet jobba med livsstilsfrågor som till exempel sömn, stress och medievanor i klassrummet ger möjlighet för eleverna att må så bra som möjligt och att det ska gå så bra som möjligt för dem i skolan.

 

Både sömnbrist, stress och många timmar vid skärmar påverkar elevernas hälsa negativt. Genom kunskap om och verktyg för hållbar livsstil ökar vi inte bara elevernas möjlighet till god hälsa och optimal skolprestation, vi ger dem också bättre chanser för resten av livet. Att lyckas i skolan är en viktig faktor för framgång i studier och yrkesliv.

 

Den 21 november ger Teamkoncept en heldagskurs för skolpersonal om hur man kan jobba med elevernas stress. Här får man bakgrundskunskap om stress och dess påverkan såväl som verktyg och tips på vad man själv kan göra för att bidra till det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan.

 

 

Rubriken för dagen är Vår stressade skola och föreläsare är Anders Hansen, överläkare i psykiatri som just kommit ut med boken Hjärnstark, Helene Blomgren, skolledaren som tog bort mentorsskapet, Anna Nygren grundare av Ung Livsstil  och My Klingwall, grundare av Melonmetoden. Som medlemmar i elevhälsans forum erbjuds ni ett rabatterat pris på kursdagen. Ange Ung Livsstil när ni bokar er plats för att få det rabatterade priset.

 

 

Kursen hålls i Stockholm på Hotell Elite Marina Tower. En enklare frukost, lunch och eftermiddagsfika ingår i priset. Ordinarie pris är 2695, ert pris är 1995 kr. Moms tillkommer. Läs mer om kursdagen och boka er biljett här.