Kostnadsfritt webbinarium under "Elevhälsoveckan" tillsammans med Allbry

Innehåll
Skolans stora besparingskrav riskerar påskynda den negativa hälsoutvecklingen bland elever. Ska vi lyckas vända utvecklingen behöver skolan förändra sitt arbetssätt.

Folkhälsomyndighetens rapport ”Skolbarns hälsovanor i Sverige 2021/2022” påvisar att det skett en försämring i barn och ungas hälsovanor inom flera kategorier. I undersökningen framkom det att barn och ungas trivsel i skolan minskat och att skolstressen ökat, även välbefinnandet har minskat liksom att fler barn och unga lider av hälsobesvär.

Hur lyckas vi med det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet i rådande besparingstider? Vilka mandat har skolan själva att styra sina tillvägagångssätt i arbetet med elevernas hälsa? Vad önskar eleverna från skolan? I detta webinar tar vi hjälp av Allbry för inspiration till nya arbetssätt som underlättar elevhälsans och skolledningens arbete med elevernas behov i centrum.

Den 25 september erbjuder Allbry ett kostnadsfritt webbinarium om utmaningar i elevhälsans arbetssätt samt inspirerar till nya tillvägagångssätt i tider av besparingskrav. Föreläsare är skolkuratorerna Melissa Yalmaz och Cem Celepli Atci. Efter webbinariet finns möjlighet att ställa frågor.

Skicka gärna in frågor innan så ser vi om vi hinner ta upp dem! Mejla dina frågor till johannes@elevhalsan.se

Medverkande:
Melissa Yalmaz och Cem Celepli Atci är båda skolkuratorer som arbetat med barn och unga i olika skolor och årskurser. Som skolkuratorer har de erfarit besparingskravens utmaningar och hur de i sina professioner med nya arbetsredskap kunnat öka möjligheterna för fler elever att få stöd samt att effektivisera det förebyggande och främjande arbetet för ökat välmående bland eleverna.

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av ”Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt måndagen den 25 september klockan 15:30-16:15. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande. Missar du webbinariet finns det möjlighet att se det i efterhand.

Avsändare
Webbinariet arrangeras av Allbry. Allbry grundades ur övertygelsen om att alla unga har rätt att må bra. Därför bedriver Allbry elevhälsa på elevens vis. Allbry är ett förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan som tillgängliggör elevhälsopersonal för elever och skapar insikt för skolan – www.allbry.se

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt måndagen den 25 september klockan 15:30-16:15. Det kommer finnas tid för frågestund under webbinariet. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.