Kostnadsfritt webbinarium under "Elevhälsoveckan" tillsammans med BRIS

Innehåll
Webbinariet lyfter rapporten ”Var det mitt ansvar”. 320 000 barn i Sverige växer upp med en förälder som dricker för mycket. För dessa barn kan skolan ha en avgörande roll och du som arbetar i skolan kan göra hela skillnaden!

Under webbinariet går Anneli Öhrling, socionom på Bris enhet för stöd och utbildning genom rapporten “Var det mitt ansvar?” om hur barn påverkas när vuxna dricker för mycket, vad du som vuxen kan tänka på i mötet med barn och om Bris rekommendationer för att bättre möta barn vars föräldrar dricker för mycket.

Skicka gärna in frågor innan så ser vi om vi hinner ta upp dem! Mejla dina frågor till johannes@elevhalsan.se

Medverkande:
Anneli Öhrling, socionom

Under webbinariet lyfts frågor som:

  • Hur många är barnen som drabbas
  • Hur påverkas barnen när vuxna dricker
  • Skolans roll
  • Tips om avgörande ögonblick

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av ”Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt tisdagen den 27 september klockan 15:00-15:45. Det kommer inte finnas tid för någon frågestund under webbinariet. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande. Missar du webbinariet finns det chans att se det i efterhand.

Avsändare
Webbinariet genomförs av Initiativet ”Barndom Utan Baksmälla” som lanserades 2019. Syftet med initiativet är att få fler vuxna att våga se och agera, och att göra skillnad för alla de barn som växer upp med en vuxen som dricker för mycket. ”Barndom Utan Baksmälla” är initierat av Systembolaget och drivs tillsammans med barnrättsorganisationerna Bris, Maskrosbarn, Trygga Barnen och World Childhood Foundation. Tillsammans arbetar vi för att färre barn ska fara illa av vuxnas alkoholkonsumtion. Mer information och material för initiativet finns på: https://www.barndomutanbaksmalla.se/

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt tisdagen den 27 september klockan 15:00-15:45. Det kommer inte finnas tid för någon frågestund under webbinariet Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.