Kostnadsfritt webbinarium under "Elevhälsoveckan" tillsammans med Trygga Barnen

Innehåll
Webbinariet lyfter hur skolan kan göra skillnad för barn med en vårdnadshavare som dricker för mycket. 320 000 barn i Sverige växer upp med en vårdnadshavare som dricker för mycket. För dessa barn kan skolan ha en avgörande roll och du som arbetar i skolan kan göra hela skillnaden! 

Skicka gärna in frågor innan så ser vi om vi hinner ta upp dem! Mejla dina frågor till johannes@elevhalsan.se

Medverkande:
Marielle Jarlinius, projektledare och föreläsare på Trygga Barnen
Sumar David Kolli, Skolkurator och föreläsare

Under webbinariet lyfts frågor som:

  • Skyddsfaktorer
  • Överlevnadsstrategier
  • Exempel på signaler som kan tyda på att ett barn far illa
  • Möjliga konsekvenser för barn som far illa
  • Exempel på när elevhälsan/skolan har gjort stor skillnad och exempel på när elevhälsan/skolan har brustit 
  • Hur elevhälsan och övrig skolpersonal tillsammans kan arbeta och ha en avgörande roll för barn som far illa 

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av ”Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt tisdagen den 27 september klockan 16:00-16:30. Det kommer inte finnas tid för någon frågestund under webbinariet. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande. Missar du webbinariet finns det chans att se det i efterhand.

Avsändare
Webbinariet genomförs av Initiativet ”Barndom Utan Baksmälla” som lanserades 2019. Syftet med initiativet är att få fler vuxna att våga se och agera, och att göra skillnad för alla de barn som växer upp med en vuxen som dricker för mycket. ”Barndom Utan Baksmälla” är initierat av Systembolaget och drivs tillsammans med barnrättsorganisationerna Bris, Maskrosbarn, Trygga Barnen och World Childhood Foundation. Tillsammans arbetar vi för att färre barn ska fara illa av vuxnas alkoholkonsumtion. Mer information och material för initiativet finns på: https://www.barndomutanbaksmalla.se/

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt tisdagen den 27 september klockan 16:00-16:30. Det kommer inte finnas tid för någon frågestund under webbinariet Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.