Kostnadsfritt webbinarium under "Elevhälsoveckan" tillsammans med CGM

Innehåll
I dag förs en intensiv debatt kring den ökande psykiska ohälsan bland elever i den svenska skolan. Problematisk skolfrånvaro är ett ökande problem, utmaningen för elevhälsopersonal ökar när eleverna stannar hemma. När tänkbara orsaker till psykisk ohälsa diskuteras nämns ofta den höga användningen av digitala verktyg och sociala medier.

I detta webbinarium tar vi upp några orsaker till varför elevers skärmtid kan bidra till den negativa utveckling som vi ser. Du som lyssnare kommer få konkreta tips på hur elevhälsan kan arbeta aktivt i skolan och hur elevhälsans arbete kan dra fördel av digitala hjälpmedel för att stärka barns mående och skolgång.

Vi har till webinariet bjudit in en av våra samtalspartners från skolans värld med mångårig erfarenhet av direkt elevhälsoarbete och som är väl insatt i de utmaningar elevhälsan står inför, både positiva och negativa– för både elev och profession inom elevhälsan.

Skicka gärna in frågor innan så ser vi om vi hinner ta upp dem! Mejla dina frågor till johannes@elevhalsan.se

Medverkande:
Jonas Svensson arbetar deltid som kurator på en skola, är en flitigt anlitad föreläsare, handleder personal och har under många år arbetat som konsult åt familjecentraler, socialtjänst och BUP i arbete kring familjers skärmtid och problematisk skolfrånvaro.

Moderator Johannes Innala, Elevhälsan.se

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av ”Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt måndagen den 26 september klockan 15:00-15:45. Det kommer finnas tid för  frågestund under webbinariet. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande. Missar du webbinariet finns det chans att se det i efterhand.

Avsändare
Webbinariet genomförs av e-hälsoleverantören CGM som erbjuder journalsystem och processtöd till svensk elevhälsa med syftet att stödja elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande arbete. www.cgm.com/se

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt måndagen den 26 september klockan 15:00-15:45. Det kommer finnas tid för frågestund under webbinariet Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.