Studiestrategier: Gymnasiet och vuxenutbildning

Webbinariet genomförs digitalt torsdag den 12 oktober klockan 15:30-17:00. 

Föreläsningen utgår från Dianas bok “Studiestrategier i gymnasiet – för undervisning och lärande” som handlar om hur vi kan rusta gymnasieelever med en verktygslåda fyllda av olika studiestrategier som de behöver under gymnasiet och som samtidigt förbereder dem för fortsatta studier på högskolan. Boken är utformad för att kunna vara en utgångspunkt för kollegialt lärande och under webbinariet ges exempel på hur arbetet kan läggas upp.

Målgrupp
Specialpedagoger, speciallärare, lärare, elevhälsopersonal och skolledare i gymnasiet och vuxenutbildning.

Kostnad
Kostnaden för att delta i webbinariet är 650 kr ex moms per deltagare. I kostnaden ingår stödmallar. Dessa får endast användas för privat bruk, för dig och dina elever.

Om föreläsaren och innehåll

Diana Storvik, är specialpedagog med erfarenhet från både gymnasiet och grundskolan. Diana driver även den populära bloggen “Specialpedagog på gymnasiet”. 2022 gav hon ut boken “Studiestrategier i gymnasiet” och 2023 kom hennes andra bok “Studiestrategier i högstadiet – för undervisning och lärande”

Att rusta gymnasieelever med studiestrategier är avgörande för ett effektivt lärande, skolresultat och välmående. Genom att förse eleverna med en verktygslåda fylld av strategier som exempelvis stödjer dem i att planera, organisera och utveckla deras analytiska förmåga så ökar vi den självständighet som krävs för att klara gymnasiearbete och examen, samtidigt förbereder vi eleverna för fortsatta studier på högskolenivå. Under webbinariet varvas teori med praktik, med stort fokus på Hur:et.

Under webbinariet varvas teori och praktik och  fokus är på “Hur-et”. 

Webbinariet tar upp:

  • Varför bör vi arbeta med studiestrategier? 
  • Hur kan vi arbeta med studiestrategier?
  • Vilka studiestrategier behöver elever?
  • Hur kan vi kollegialt arbeta med studiestrategier?

I kostnaden ingår stödmallar. Dessa får endast användas för privat bruk, för dig och dina elever.

Anmälan och frågor
Är ni flera från samma enhet eller skola, begär in offert för flera deltagare. Rabatt ges vid anmälan av fyra deltagare eller fler. Vill du anmäla en eller två kollegor på samma gång, fyll i E-postadress extra deltagare.

Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

650 kr/person ex moms

Webbinariet genomförs digitalt torsdagen den 12 oktoberl klockan 15:30-17:00. I slutet av webbinariet kommer det finnas tid för en kort frågestund via Q&A. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

Fakturauppgifter

Extra deltagare

Deltagare
E-post
 

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.