Poliserna Louise och Lena pratar om vad du kan göra för att hjälpa barn och unga till en tryggare tillvaro på nätet

Delta på polisens och Elevhälsans populära webbinarium.

Den 13 september klockan 15.00 anordnar polisen ett webbinarium kring deras satsning: Är det delbart? – om att ta, ha och dela nakenbilder.


Webbinariet tar upp:

  • Hur du kan prata med elever om sex, samtycke och relationer på nätet?
  • Var går gränsen för vad som är lagligt och olagligt?
  • Vad händer när man har gjort en anmälan?

Det är några av de frågor vi vill lyfta under webbinariet. Poliserna Louise och Lena kommer att prata om vad du kan göra för att hjälpa barn och unga till en tryggare tillvaro på nätet.

Vi berättar även om polisens utbildningsmaterial – Är det delbart? Polisens utbildningsmaterial syftar till att öka kunskapen om och förebygga sexualbrott mot barn på nätet. Eleverna får insikt om konsekvenserna av att sprida bilder och filmer.
Vi vill gärna ha in förslag på ämnen eller frågor till webbinariet redan nu. Mejla dem till johannes@elevhalsan.se. Ställ även dina frågor till oss direkt under webbinariet.

Föreläsare

Lena och Louise som är poliser och arbetar med internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. De har även varit delaktiga i att ta fram utbildningsmaterialet Delbart.

Varmt välkomna!

Målgrupp

Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Avsändare

Webbinariet arrangeras av polisen och är kostnadsfritt. Läs mer om satsningen här! 

Vid frågor:

Mejl: johannes@elevhalsan.se

Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt onsdagen den 13 september klockan 15.00. Efter dragningen kommer det att finnas tid för frågestund via chatt. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.