Delta på Prata om Alkohols webbinarium under elevhälsoveckan

Delta på Prata om Alkohols och Elevhälsans webbinarium.

Med fokus på orsak istället för på symptom och beväpnad med uttryck som Elevhälsa på gerillanivå arbetar Olle Granath som skolkurator på Nivrenaskolan i Njurunda, Sundsvall. Ett elevhälsoarbete som pågår ständigt, medvetet och planerat, och som kanske kan inspirera andra.

Olle pratar om hur det svåra samtalet kan bli enklare genom några knep samt genom att möta upp eleven på ett plan som eleven själv är bekväm med. Ett förhållningssätt och en ingång som alla inom elevhälsan kan använda i sina samtal. Om att göra skillnad på utredande samtal och förändringssamtal och om att kunskap ger ansvar. Ska någon kunna ta ansvar för sitt mående behöver denne kunskap om det.

Följ med på detta webbinarium tillsammans med Prata om Alkohol och Olle Granath. Olle Granath arbetar till vardags som skolkurator på en högstadieskola i Sundsvall. Han arbetar även med enskild terapi, handledning och traumaterapi. Tidigare har Olle arbetat inom socialtjänsten och på HVB– hem med beroende- och kriminalitetsproblematik.

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Avsändare
Webbinariet arrangeras av “Prata om alkohol och är kostnadsfritt”. Prata Om Alkohol startades 2006 och metoden bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att lära ungdomar att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol. – www.prataomalkohol.se

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt tisdagen den 26 september klockan 15:30-16:15. Efter dragningen kommer det att finnas tid för frågestund via chatt. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.