Delta på Prata om Alkohols webbinarium under hälsoveckan

Delta på Prata om Alkohols och Elevhälsans populära webbinarium.
Att skjuta upp sin alkoholdebut är en mycket viktig faktor för att minimera riskerna för utsatthet och beroende. Nätet är ett forum där unga lätt kan få tag på (eller: komma i kontakt med) både alkohol och droger. Maria Dufva berättar om vilka faror som gömmer sig på nätet samt hur vi kan hjälpa dem att hitta rätt och inte kliva snett.

”Vi lever alla på samma internet – men vi lever där på olika sätt och behöver ha en anledning att prata med barnen om en värld vi inte riktigt delar med dem. Barnen är experterna på sina liv på nätet men vuxna ska finnas där och rusta dem för de bästa förutsättningarna. Lika självklart som vi rustar barn för trafiken och lär dem simma innan de får gå till stranden själva.” Maria Dufva

Maria Dufva har tillsammans med Frida Garell skrivit ”ett slags lexikon” för tonåringar om allt som man kan fundera på under tonåren – Värsta bästa tonåren. Enligt författarna saknar unga ofta kunskap som de har rätt till. Av det skälet skrev de en bok om allt som är relevant för tonåringar att känna till, bland annat om alkohol. Trots att de flesta ungdomar inte dricker alkohol kan de fara illa av andras alkoholkonsumtion.

Den 28 september erbjuder Prata om Alkohol ett kostnadsfritt webbinarium om vilka faror som gömmer sig på nätet. Föreläsare Maria Dufva. Efter webbinariet finns möjlighet att ställa frågor.

Föreläsare
Maria Dufva är kriminolog och författare. Hon jobbade länge med barn som utsatts för brott och begått brott. Under sina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria ett starkt inre mantra: Att genom folkbildning rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat. Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet. Hon är en flitig föreläsare för barn, unga, föräldrar och skolpersonal med fokus på brottsförebyggande arbete. 

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Avsändare
Webbinariet arrangeras av “Prata om alkohol och är kostnadsfritt”. Prata Om Alkohol startades 2006 och metoden bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att lära ungdomar att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol. – www.prataomalkohol.se

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

Kostnadsfritt

Webbinariet genomförs digitalt onsdagen den 28 september klockan 15:00-15:45. Efter dragningen kommer det att finnas tid för frågestund via chatt. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.