Aktuellt

Se vårt uppskattade webbinarium – Det svåra samtalet

3 maj, 2022

Missade du vårt och Prata om Alkohols populära webbinarium i efterhand. Nu kan du se det i efterhand.

Klicka här för att se webbinariet!

Innehåll
Unga vill prata om svåra saker men de behöver vuxnas hjälp att göra det. Det visar en undersökning som Prata om Alkohol gjort tillsammans med Ungdomsbarometern.

Webbinariet lyfter hur man håller det svåra samtalet. Föreläsare är vår expert Anna Nygren. Hon beskriver vad unga själva önskar gällande samtal om svåra frågor samt ger tips på hur man kan prata med sina elever/barn för att få så konstruktiva och givande samtal som möjligt. Efter webbinariet finns möjlighet att ställa frågor.

Föreläsare
Anna Nygren, har lång erfarenhet av förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil.

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare, övrig skolpersonal, föräldrar och andra vuxna som pratar med unga.

Avsändare
Webbinariet genomförs av ”Prata om alkohol och är kostnadsfritt”. Prata Om Alkohol startades 2006 och metoden bygger på samtalsbaserad undervisning med fokus på att lära ungdomar att motstå social press, grupptryck och att lära sig att säga nej till alkohol. – www.prataomalkohol.se