Skolframgång för elever med autism och adhd

Webbinariet genomförs digitalt onsdag den 4/12 2024 klockan 14:30-17:00 (inkl 15 min paus) och avslutas med en frågestund.

Föreläsningen handlar om hur vi kan stötta elever med autism och/eller adhd att klara sina gymnasiestudier.

Hur skapar vi strategier som fungerar för hela elevgruppen, inklusive dessa elever?

Vad behöver vi tänka på när det kommer till lektionsplanering så att vi bygger in det stöd som behövs från början och på så sätt minskar mängden extra anpassningar i undervisningen?

Fokus är äldre elever, dvs högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildning.

Målgrupp
Specialpedagoger, speciallärare, lärare, elevhälsopersonal och skolledare i högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildning.

Kostnad
Kostnaden för att delta i webbinariet är 750 kr ex moms per deltagare. I kostnaden ingår Dianas stödmallar. Dessa får endast användas för privat bruk, för dig och dina elever.

Om föreläsarna

Diana Storvik, är specialpedagog med erfarenhet från både gymnasiet och grundskolan. Diana driver även den populära bloggen “Specialpedagog på gymnasiet”. Diana är författare till böckerna Studiestrategier i högstadiet och  Studiestrategier i gymnasiet

Tina Trollefur, är specialpedagog med erfarenhet från gymnasiet och vuxenutbildning. Hon jobbar sedan några år tillbaka på en resursskola på gymnasienivå, där elever i stort behov av särskilt stöd läser. Tina har även föreläst om särskilt begåvade elever.

Vill du läsa mer om föreläsarna så har vi på Elevhälsan tidigare gjort en intervju med Tina och Diana som du hittar du här: Skolframgång för elever med autism och adhd

Webbinariet tar upp:

  • Grundläggande kunskap om autism och adhd samt skillnaden mellan pojkar och flickor med npf.
  • Förutsättningar och framgångsfaktorer för ungdomar med npf att klara gymnasiestudier
  • Hur studiestrategier och annat stöd kan hjälpa ungdomar med npf att klara sina studier med hög självständighet
  • Handlingsplan för gruppen man undervisar
  • Differentiering och lektionsplanering utifrån en elevgrupp där stödbehovet varierar
  • Tillgängliga mallar som stödstrukturer

Anmälan och frågor
Är ni flera från samma enhet eller skola, begär in offert för flera deltagare. Rabatt ges vid anmälan av fyra deltagare eller fler. Vill du anmäla en eller två kollegor på samma gång, fyll i E-postadress extra deltagare.

Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Anmälan

750 kr/person ex moms

Webbinariet genomförs digitalt onsdag den 4/12 2024 klockan 14:30-17:00 (inkl 15 min paus) och avslutas med en frågestund.. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Kontaktuppgifter

Fakturauppgifter

Extra deltagare

Deltagare
E-post
 

MER INFO

Din anmälan är bindande men kan alltid överlåtas till någon kollega (detta gäller ej kostnadsfria webbinarier, där är det frivilligt att medverka och igen avbokning krävs). Vid skriftlig avbokning senast 4 veckor innan konferensen erhålls full avgift, vid avbokning fram till 2 veckor innan konferensen erhålls ett värdebevis på hela summan att använda som betalning på någon annan av våra webinarier, därefter utgår ingen ersättning vid avbokning. Du kommer få mejl med all praktisk information i god tid innan webbinariet. Du får inget automatiskt bekräftelsemejl direkt efter din anmälan.