Elevhälsoveckan 2023 Aktuellt

Kostnadsfritt webbinarium – Allbry om om att bedriva elevhälsa på elevens vis 

19 september, 2022

Delta på Allbrys och Elevhälsans populära webbinarium!

Forskningen har sagt sitt. Det är tydligt att personer som mår bra också har större chans att lyckas i livet. Detsamma gäller för elever, det är dem som mår bra som når höga betyg och goda akademiska prestationer. Samtidigt visar forskningen att svenska elever mår allt sämre och det har fördubblats de senaste 10 åren. Vi står helt klart inför stora utmaningar – men det finns lösningar här och nu.

Med erfarenheter från skolan och forskningsbaserade förslag dyker vi in en av skolans största utmaningar idag – Hur hjälper vi våra elever och studenter att må bättre? Med exempel från riktiga case och forskning tittar vi på dagens utmaningar och lösningar som kan hjälpa såväl elever som skolpersonal.

Det finns hög kompetens inom elevhälsan idag men resursfördelning är ofta svårt och besvärlig administration kan stjäla värdefull tid. Vi vill beröra frågor som: Hur mår våra elever idag egentligen? Vad innebär systematiskt kvalitetsarbete med elevhälsofrågor? Vad är viktiga förutsättningar för ett effektivt elevhälsoarbete?

Medverkande:
Elin Björklund och Neil Walker är båda lärare som arbetat inom olika delar av skolans värld. De har båda haft en stark anknytning till sina elevers psykiska välmående och har i sina yrkeskarriärer landat i arbete med att stötta elevhälsan i skolan.  

Målgrupp
Elevhälsans personal, lärare och övrig skolpersonal.

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av ”Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt torsdagen den 29 september klockan 15:30-16:15. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

ANMÄL DIG HÄR!

Avsändare
Webbinariet arrangeras av Allbry. Allbry grundades ur övertygelsen om att alla unga har rätt att må bra. Därför bedriver Allbry elevhälsa på elevens vis. Allbry är ett förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan som tillgängliggör elevhälsopersonal för elever och skapar insikt för skolan – www.allbry.se