Aktuellt

Dra igång terminen med systematiskt värdegrundsarbete

17 juni, 2021

Värdegrunden har satt ihop ett paket med kortare övningar som kompletterar övriga lektioner i Värdegrundens lektionsbank. Dessa övningar utgår från Barnkonventionen och vänder sig i första hand till personal inom elevhälsan. Övningarna är tänkta att kunna användas i mötet med elever, i första hand i en klassrumssituation.

Att komma ut och möta elever och ge elevhälsan ett ansikte är något som de flesta inom elevhälsan arbetar med och övningarna här kan fungera som ett inslag i det arbetet. Elevhälsans arbete med Värdegrunden kan också vara ett startskott för klassens lärare att ta arbetet med hälsa och värdegrund vidare under läsåret. Det finns många lektioner på Värdegrunden.se som vänder sig till lärare inom olika ämnen.

I och med att vi har ett nära samarbete med Värdegrunden kan vi erbjuda ett specialerbjudande. Det innebär att Er skola kan prova Värdegrunden under 1 vecka utan några förpliktelser alls. Mejla edvin@vardegrunden.se och ange ”Elevhälsan.se” i ämnesraden samt vilken skola det gäller så hjälper han Er.

Kort om Värdegrunden

Värdegrundens teman handlar om kamratskap och trygghet, social kompetens, hållbarhet, självkänsla och empati samt elevhälsa. Lektionerna följer en pedagogisk modell som utgår från att lära om, för och genom. Du kan dela en länk till lektionen med dina elever eller visa lektionen i helskärmsläge på skärm.

www.vardegrunden.se